// Centralne Forum Kibiców Interu
Marzec 12, 2010, 09:48:19 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 65   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Hip-Hop made in Poland  (Przeczytany 63282 razy)
Ulis
Członek FDP

hip hop non stop, ulica-lamusom wara....

« Odpowiedz #225 : Styczeń 24, 2008, 01:26:03 »

No cóż.. Nic dodać, nic ująć. Popieram Mora 100% wink

INTER PER SEMPRE ! Tutto altro NON'EIMPORTANTE !
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."
BAGGIO!
Członek FDP

« Odpowiedz #226 : Styczeń 24, 2008, 01:32:11 »

... pozwolę sobie wrzucić moje 2 grosze:

Snens jej taki, że teraz w polsce mamy chyba właśnie taką akcje "niszczenia ch***twa , które chce nazywać się hip-hopem. Zauważyłem to już u Molesty (nie trudno to zauważyć) Gramatika i teraz jak piszecie u Sokoła i Pono (choć płyty nie słuchałem całej) Według mnie to dobre bo przecież jak teraźniejszy mezo, verba czy norbi mogą nawet próbować nazywać swoją twórczośc hip-hopem!?

FoRzA InTeR!
Grzybek
Weteran

« Odpowiedz #227 : Styczeń 24, 2008, 05:35:19 »

Widze że dyskusja sie toczy wokół płyty "TPWC" ... ja wole tego tematu nie ruszać ...

Natomiast ostatnimi czasy wziąłem sie za słuchanie rapu z podziemia ...  Chodzi o m.in. takich artystów jak: Smarki Smark, Ortega Cartel, Dinal czy całe Wieszocochodzi ( Esdwa, Pogz i oczywiście Te Tris).

Te Trisa i Pogz (Pogo) wiekszośc was pewnie będzie kojarzyc z freestyl'u, ale polecam ich epki ( esdwa & pogz - "Nic nowego" , Te Tris - "Naturalnie EP" ) bo są naprawde dobre, szczególnie epka Te Trisa ..

Ortego Cartel z tym zespołem dopiero co sie zapoznaje, ale po paru przesłuchaniach stwierdzam iż jest to bardzo dobra plytka, swietne bity, i bardzo oryginalne flow artysty. Płyta liczy az 35 kawałków. Mozna ją sobie legalnie sciagnąc z ich oficjalnej strony:

www.ortegacartel.com

Dinal - z tym wykonawcą spotkałem sie przez przypadek, ale nie żałuje. "W strefie jarania i w strefie rymowania" to krązek dla tych którzy mają dośc słuchania o polityce, trudnym życiu, smutów. Tematy o których nawija Pan Wanxx, to miedzy innymi Emigracja, Zdrowa Żywność, ogolnie cała płytka jes trzymana w wesołym nastroju. Najpowazniejszym, tak to ując , kawałkiem jest "Zawiśc w chuj" w którym raper porusza wątek raperów którzy tworzą "chałe" i zbijają na tym hajs...

Na koniec zostawiłem sobie prawdziwą wisienke w torcie czyli Smarki Smark. Genialne teksty,genialne flow świetne bity, jeden z najlepszych polskich MC, Jego epka z 2005 jest genialna, jak juz wspomniałem swietne bity, które tworzą jeden wielki mixtape. Brak jakichkolwiek tematów o problemach świata, czy policji itp. Smarki nawija o tym co jest dobre dla niego i co sie tak anprawde dla niego liczy. Epke "Najebawszy Ep" można legalnie sciagnac z tej strony :

http://www.polskie-podziemie.com/get/108/

"Tony Flegmy Bootleg" czyli poprostu wszystkie pozostałe kawałki Smarka Uśmiech  Znalazłem to na blogu, w którym jakis mily pan umiescił wszystkie kawalki , wrzucił na serwer i podzielil sie nimi Uśmiech Kawałki kapitalne, jest tu między innymi kawałek "Najki" który powinien byc Wam znany. Są tu umieszczone również mixy kawałków z epki powyzej, a takze pierwsze wersje tracku "CZas" z płyty Eldo - "CKCUA". Naprawde polecam, a zainteresowanych odsyłał na blog tego miłego pana:

http://brownsugarjoints.blogspot.com/2007/08/smarki-smark-tony-flegmy-bootleg.html

To by było na tyle z mojej strony Uśmiech

http://www.lastfm.pl/user/Grzybooo/

El Cuchu Oczko
sig by Matys from manusite, thx Oczko

" If there is a better defensive midfielder in world football at the moment I want to know that players name"  Forza Cambiasso !
Jarzabek
Raczkujący trampkarz
*

« Odpowiedz #228 : Styczeń 24, 2008, 06:13:06 »

Wiedzy na temat hip-hopu w Polsce mi nie brak. Moze i jest to przesmiewaniem sie z hip hopolo, ale kawalki o tym, ze ma ochote na mielonego, a tam same chinskie knajpy to jakas kpina. Nawet jesli jest to ironia to sama w sobie brzmi smiesznie i uwazam, ze moznaby sie nabijac w sposob bardziej przypominajacy rap.

Musze przyznac, ze nie wiem o ktorych piosenkach mowisz, bo po przesluchaniu plyty raz i kilkukrotnym przesluchaniu kilku kawalkow czulem sie jak po koncercie meza wiec dalem sobie spokoj.

Molesta nasmiewa sie z hip hopolo tworzac rap, a nie tworzac drugie hip hopolo jak Sokol i Pono na ostatniej plycie. Przekaz przekazem, ale sluchac sie tego nie da Sad

Mimo wszystko liczylem na jedna z lepszych produkcji ostatnich lat, bo mysle ze tego mozna oczekiwac od takiego duetu, a dostalem, moim zdaniem, totalny szajs.

Pogza nie znam, ale Tetris podobal mi sie na WBW.
Znam stad jeszcze Dinal i Smarki Smark, niestety, ale dawno ich nie sluchalem wiec nie moge oceniac tematyki itp, ale z tego co pamietam to moge to kazdemu polecic.
Raffal
OldBoy Interu

« Odpowiedz #229 : Styczeń 24, 2008, 07:40:05 »

Brygada RR Szczerzy zęby jezeli chodzi o podziemie Razz
Mora
Członek FDP

INTER TO MY

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #230 : Styczeń 24, 2008, 11:00:10 »

Nawet jesli jest to ironia to sama w sobie brzmi smiesznie i uwazam, ze moznaby sie nabijac w sposob bardziej przypominajacy rap.

...ale Sokół i Pono obrali taką ,a nie inną drogę nabijania się z tego pseudorapu.

Musze przyznac, ze nie wiem o ktorych piosenkach mowisz,

To do mnie Question Przecież napisałem Ci dwa tytuły wg mnie najlepszych kawałków z tej płyty.

po przesluchaniu plyty raz i kilkukrotnym przesluchaniu kilku kawalkow czulem sie jak po koncercie meza wiec dalem sobie spokoj.

Nie porównuj Sokoła i Pono do Meza Confused LITOŚCI Exclamation

Mimo wszystko liczylem na jedna z lepszych produkcji ostatnich lat, bo mysle ze tego mozna oczekiwac od takiego duetu, a dostalem, moim zdaniem, totalny szajs.

Wg mnie płyta jest niezła.Nie jest to oczywiście wybitne dzieło ,ale patrząc na poziom polskiego hip-hopu ,to krążek ten jest całkiem dobry...

...To dla Ciebie dziwne?Skąd...
Nienawiścią bije każdy mur,każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych ?!
Krew solą tej ziemi,
to,co dokonane się nie zmieni.
W smutku pogrążeni tracą bliskich,by za późno Ich docenić...          WWO
Szycha
Członek FDP

" I got five on it ... ,,

« Odpowiedz #231 : Styczeń 24, 2008, 11:09:46 »

... pozwolę sobie wrzucić moje 2 grosze:

Snens jej taki, że teraz w polsce mamy chyba właśnie taką akcje "niszczenia ch***twa , które chce nazywać się hip-hopem. Zauważyłem to już u Molesty (nie trudno to zauważyć) Gramatika i teraz jak piszecie u Sokoła i Pono (choć płyty nie słuchałem całej) Według mnie to dobre bo przecież jak teraźniejszy mezo, verba czy norbi mogą nawet próbować nazywać swoją twórczośc hip-hopem!?

Pierwszy kawałek o wadach polskiego hip hopu, który slyszalem to Peja - Nie-Kocham Hip Hop. Jak dla mnie jeden z najlepszych kawałków Rysia w całej jego karierze.
Orzeu
Członek FDP

Jose Mourinho

« Odpowiedz #232 : Styczeń 26, 2008, 06:35:53 »

Ortego Cartel z tym zespołem dopiero co sie zapoznaje, ale po paru przesłuchaniach stwierdzam iż jest to bardzo dobra plytka, swietne bity, i bardzo oryginalne flow artysty. Płyta liczy az 35 kawałków. Mozna ją sobie legalnie sciagnąc z ich oficjalnej strony:

Ortega :p = również polecam, choć najnowszej płyty nie słyszałem, za to wcześniejsze już tak. Jeden z członków tej geupy naśladuje Sokoła z WWO. sprawdźcie np. Ortega Cartel - w wyjątkowych obiciach witryn.

sig by Orzeu and Indis
Raffal
OldBoy Interu

« Odpowiedz #233 : Styczeń 30, 2008, 02:49:25 »

poszukuje Bluzenierce kajmana Uśmiech

aha i obrazu pisze  ze orginal kupie jak sie okaze ze plyta jest warta czegos Uśmiech a po singlu ciezko ocenic Uśmiech
Firer
Podawacz piłek
*

« Odpowiedz #234 : Styczeń 30, 2008, 02:55:11 »

Nie jest Razz Słaby debiut....

http://rapidshare.com/files/87799045/Kajman_-_Bluznierca_2008.rar
KŁANIEŚ
Członek FDP

FANATICI DALLA POLONIA

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #235 : Luty 01, 2008, 04:31:25 »

www.haj.go.pl - Rap kóry sam wykminiam Uśmiech Podziemie Szczerzy zęby Kogo lubie z polskiej sceny HH i inne informacje są napisane na stronie Uśmiech Pozdro ! FORZA NERAZZURRI !
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2008, 04:32:58 wysłane przez klanies » Zapisane

Dai Forza Inter Facci Un Gol, Solo Per Noi !

C'e Solo L'Inter... Magica Inter...
Firer
Podawacz piłek
*

« Odpowiedz #236 : Luty 09, 2008, 12:38:31 »

Elo Uśmiech)

Jak zapewne wiecie wyszła nowa produkcja znanego poznańskiego rapera Hansa 52 Dębiec smiley
Wraz z Deep'em wydał nową produkcję po P-Ń VI Uśmiech Płyta nazywa się po prostu "Deep Hans"

Download
lopata1102
Członek FDP

Cechuje nas pojęcie którego wy nie znacie-WIERNOŚĆ

« Odpowiedz #237 : Luty 09, 2008, 12:55:54 »

Mi sie ta plytka nowa Sokola i Pono podoba...jak to Mora napisal daje zajebisty przekaz...trzeba go skumac najpierw:d jak sie porownuje Sokoła do meza to musi byc cos nie tak:/:/:/

Ja osobisicie czekan na nowa plyte Gurala "El Polako" mam nadzieje ze warto poczekac

Setki serc, Jedno Bicie...Inter Mediolan...Miłość na całe życie
Firer
Podawacz piłek
*

« Odpowiedz #238 : Luty 09, 2008, 12:59:11 »

e tam Gural ze swoim 'wie hajs du' niech spływa Szczerzy zęby będzie meksyk jak wyjdą Kwiaty Zła Szczerzy zęby prócz tego Pyskaty, Wall-e, Hemp Gru 2cztery i Molesta + Kumple Uśmiech
lopata1102
Członek FDP

Cechuje nas pojęcie którego wy nie znacie-WIERNOŚĆ

« Odpowiedz #239 : Luty 09, 2008, 01:02:17 »

Ja tam lubie sluchac Gurala...mial slabsze piosenki ale tez ma dobre hity typu "Wyrok" z fokusem z plyty KODEX III(wogole tez dobra plyta) i teraz jestem ciekawy co pokaze na nowym krążku

Setki serc, Jedno Bicie...Inter Mediolan...Miłość na całe życie
Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 65   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.786 sekund z 21 zapytaniami.